::Join ChurpChurp::

Monday, December 31, 2012

keputusan segmen saya

terima kasih pada semua rakan-rakan yang telah join segmen saya...Alhamdulillah seramai 53 orang telah join segmen saya...seperti yang telah saya janjikan, link blog you all akan masuk dalam bloglist saya sepanjang tahun 2013, dan disebabkan peserta lebih dari 30 orang, jadi saya akan bagi hadiah top up rm5 kepada 3 orang peserta bertuah...pemenangnya ialah:

SEGMEN: BLOGLIST MAMA KAYBEE 2013

-SUDAH TAMAT-

first time saya buat segmen & segmen ni adalah tentang bloglist saya untuk 2013...jadi kepada semua rakan-rakan yang join, saya akan masukkan blog you all dalam bloglist saya sepanjang tahun 2013...

ok, syarat yang mudah;

1) jadi followers blog saya, (you follow, i'll follow you back...but please make sure you have followers widget in your blog so that i can follow you)

2) buat entri dengan tajuk "SEGMEN: BLOGLIST MAMA KAYBEE 2013",

3) masukkan banner di bawah & linkkan ke entri ni:


http://4.bp.blogspot.com/-kmY_69vlW0s/UNX4C1JNHuI/AAAAAAAAEMY/bGENXJ9A0cg/s320/header.png

4) tinggalkan link penyertaan you all pada ruangan komen di bawah...(hanya di ruangan komen sahaja)

5) segmen ni bermula 23 Disember 2012 hingga 31 Disember 2012 (7.00 petang)...

p/s: sekiranya penyertaan melebihi 30 orang, saya akan bagi hadiah top up rm5 kepada 3 orang peserta bertuah menggunakan random.org...



Sunday, December 30, 2012

End Year Giveaway By Yaya & Nabilah


klik banner untuk join...


Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 31 Disember 2012


Friday, December 28, 2012

"mama, nak pakai baju lawa"

"mama, nak pakai baju lawa"...
bila qusyairi cakap macam tu, maknanya dia tak nak pakai baju t-shirt dengan seluar sepasang macam ni lagi;


Wednesday, December 26, 2012

terima kasih Eca

ingat lagi tak, wordless wednesday saya pada minggu lepas, yang saya menang 2nd place?ok, sebenarnya saya menang tempat kedua tu adalah untuk Year End Contest yang telah dianjurkan oleh blogger Eca...

so hadiah untuk tempat kedua adalah rm40 & review blog...Alhamdulillah, saya telah menerima rm40 pada 22 Disember yang lalu & pada 24 Disember blog saya telah direview oleh M...terima kasih Eca untuk hadiah duit & terima kasih juga pada M untuk review blog...sebenarnya segan & terharu sebab first time & tak sangka akan direview...

gambar passport qusyairi

disebabkan qusyairi sudah merequest mahu sekolah, akhirnya si ayah bersetuju membenarkan qusyairi masuk taska yang berada di kampung kami...jadi pada hari khamis minggu lepas, saya telah membawa qusyairi melihat taska tersebut...ketika itu, tidak ada siapa di taska tersebut...saya pun tidak pasti waktu operasi ataupun mereka memang sedang bercuti...akhirnya saya mengambil salah satu nombor yang tertera pada banner di pagar luar taska tersebut...

Wordless Wednesday #8

**hari ini saya mengalami batuk & suami saya pula demam, batuk & selsema...namun kami redha dengan sakit yang menimpa...semoga sakit ini menjadi penghapus dosa-dosa kami...amin...


Tuesday, December 25, 2012

insyaAllah jika ada rezeki...

ada seorang saudara bertanya pada saya, "bila nak mengandung lagi?anak dah besar ni..."
saya hanya tersenyum & dalam hati terfikir, "betul ke qusyairi dah besar?2 tahun 5 bulan dah besar ke?"

tapi bila sekarang qusyairi dah mula pandai bertanya, "mama buat apa ni?", "mama masak apa?", "mama nak gi kedai ke?"....dalam hati juga bersyukur yang tidak terhingga, Alhamdulillah, anak saya sudah besar...hmm, saya perlu mengandung lagi?

End Year Giveaway by Princess1405


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 27 Disember 2012
saya nak tag pada semua rakan-rakan yang belum join, untuk sama-sama join giveaway ni...


Monday, December 24, 2012

Pencarian Bloglist Januari 2013 by Nurfara Hani


klik banner untuk join...

tarikh tutup: 26 Disember 2012 (12.00 pm)


Review: Dieya Collection Page

first time saya nak buat review...ini pun review untuk page Dieya Collection sebagai syarat untuk Giveaway Oh my birthday ! by Fatin Nazurah...

Giveaway Oh my birthday ! by Fatin Nazurah


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 30 Disember 2012 atau dilambatkan lagi...

Orang Kampung Sesat di Key Ell

terima kasih sangat-sangat pada yang telah join segmen saya...saya mintak maaf, saya belum sempat mengupdate senarai rakan-rakan yang join disebabkan kekangan masa... 

semalam 23 Disember, saya bersama 2 orang adik saya telah pergi ke majlis kesyukuran sempena pernikahan sepupu, iaitu anak perempuan kepada pakcik kami yang merupakan adik lelaki arwah abah...

seawal jam 9 pagi, saya & adik lelaki saya bersama qusyairi telah bergerak dari rumah menuju ke rumah adik no 2 saya di Sungai Rambai, Melaka...kami berhasrat untuk pergi ke sana menggunakan satu kereta sahaja kerana suami saya tidak dapat pergi disebabkan perlu bekerja pada hari semalam...

Sunday, December 23, 2012

SENARAI NAMA YANG JOIN

ok, ini senarai link untuk you all check & kalau nak blogwalking pun dialu-alukan...

Saturday, December 22, 2012

End Year Giveaway by FD


klik banner untuk join...
saya nak tag pada semua rakan-rakan yang belum join giveaway ni, untuk sama-sama join...

Segmen: Nak Masuk Dalam Bloglist Ain bulan Januari!!!


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 27 Disember 2012


Giveaway : Akhir Tahun vs Awal Tahun by Nurul


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 31 Januari 2013 atau sehingga cukup 300 orang peserta...


26th Birthday Giveaway by ShidaR


klik banner untuk join...

Friday, December 21, 2012

Year End Giveaway By Cik Bunny


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 3 Januari 2013 (11.59 pm)


Thursday, December 20, 2012

1st give away by CIKJI


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 31 Disember 2012


sudah bertukar ke mamakaybee.my

Alhamdulillah, saya sudah mempunyai domain sendiri, www.mamakaybee.my...terima kasih yang tidak terhingga kepada Miss Innanie...sebenarnya domain ni saya dapat free dari Innanie...sangat teruja & ingin sharing kepada semua rakan-rakan tentang penukaran domain secara free ni...

jadi kepada rakan-rakan yang berminat nak tukar domain kepada dot my, boleh jenguk blog Innanie...

Apa yang you all dapat kalau tukar ke domain (dot my):-
  • Satu domain blog [dot my] PERCUMA selama setahun bernilai RM 200.00
  • Potongan sebanyak 90% untuk bayaran 'renewal' yang bermaksud anda hanya perlu membayar RM 20.00 sahaja untuk tahun-tahun akan datang (fixed price)
  • Rating blog yang mencanak-canak naik 
  • Terhad kepada 1500 orang terawal sahaja
Bila dah register, you all kena tunggu 24 hingga 48 jam seterusnya untuk pengaktifan tukar domain...tawaran hebat ini sah sehingga 25 Disember 2012 & terhad kepada 1500 orang yang terawal...


Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday #7

Alhamdulillah, 2nd place...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...