::Join ChurpChurp::

Sunday, December 8, 2013

December Giveaway by Fatin Diana



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ♥ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan Comel , Marqis Careno dan Iluvtour

Wednesday, December 4, 2013

Wordless Wednesday #37

Assalamualaikum...
#sharing is caring...

First Giveaway By Aini & Izzah!

Assalamualaikum...

http://just-myyself.blogspot.com/2013/11/first-giveaway-by-aini-izzah.html

klik banner untuk join...

Friday, November 29, 2013

tidak perlu untuk menakut-nakutkan anak


hari khamis minggu lepas, 21 November jadual temujanji nenek saya untuk berjumpa doktor...biasalah, pemeriksaan bersama doktor setiap 3 bulan...biasanya saya akan menemani adik & makcik membawa nenek ke hospital...

cuti sekolah ni, taska qusyairi buka seperti biasa...Alhamdulillah, mama tidak perlu membawa qusyairi ke hospital...bukan mama sengaja tak nak bawa, tapi temujanji doktor biasanya memakan masa yang lama, jadi mama risau qusyairi "tidak boleh duduk diam" jika perlu menunggu lama di hospital...

Wednesday, November 27, 2013

Wordless Wednesday #36

Assalamualaikum...
#sharing is caring...

Tuesday, November 26, 2013

"jangan mendengar rintihan wanita yang bermasalah"

hari ini kita berjalan, esok mungkin kita akan berlari, tetapi tak mustahil lusa kita akan jatuh...itulah rentetan kehidupan...

bila kita jatuh, kita mesti bangun semula...tetapi untuk bangun semula, kita perlu gunakan akal fikiran bukan emosi semata-mata...


saya ingin berkongsi cerita dari seorang rakan wanita yang saya anggap "kakak" tentang isu pada gambar di atas...tujuan saya berkongsi kisah ini bukan untuk mengaibkan sesiapa ataupun ingin "mencanang" kisah rumahtangga orang lain, tetapi hanya sekadar untuk kita ambil pengajaran jika mengalami masalah yang sama...

Wednesday, November 20, 2013

Wordless Wednesday #35

Assalamualaikum...
#sharing is caring...

Wednesday, November 13, 2013

Wordless Wednesday #34

#sharing is caring...

Wednesday, November 6, 2013

Wordless Wednesday #33

Assalamualaikum...
#sharing is caring...

Wordless Wednesday #32

Assalamualaikum..
#sharing is caring...

Monday, November 4, 2013

hargailah diri kita sendiri

  • Kebanyakan di antara kita lebih mengenali orang lain, tetapi tidak mengenali diri kita sendiri...Kerana hanya sibuk mencari kesalahan dan kekurangan orang lain tanpa menghitung kekurangan dan kesilapan sendiri...
  • Manusia biasanya lebih menghargai sesuatu yang sukar diperoleh tetapi sering melupakan nikmat yang telah tersedia di depan mata... 
  • Setiap hari kita adalah manusia yang berbeza...Semalam kanak-kanak, hari ini remaja, dan esok hari tua...Tiada manusia yang bergembira sepanjang masa tetapi ianya bukanlah suatu alasan untuk kita hidup sengsara, kerana semuanya menjadikan kita dan masa sungguh bermakna...
  • Bukti yang paling jelas tentang ketajaman akal fikiran seseorang ialah apabila ia dapat mempernyatakan apa yang ia mahu dengan secara ringkas...
  • Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yang kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri...Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dengan baik berlandaskan kenyataan...
  • Sekiranya kita meletakkan satu nilai kecil ke atas diri kita sendiri, ketahuilah bahawa dunia tidak akan meningkatkan harga kita itu...jadi, hargailah diri kita sendiri...
*sharing from facebook...

Thursday, October 31, 2013

BODOHKAH IBUKU JIKA TIADA IJAZAH, MASTER ATAU PHD...

**sebuah perkongsian cerita daripada seorang rakan...

Hari itu, Cikgu Yong, guru mata pelajaran Kajian Tempatan meminta murid-murid kelas 4 Tun Razak berkongsikan pekerjaan ibu bapa mereka dengan rakan-rakan sekelas.

Tiba giliran Naqiyudin, dia berasa sedikit gementar untuk ke hadapan dan bercakap dengan semua mata tertumpu kepadanya. Almaklumlah, pertama kali diminta berbuat sedemikian.

Sebelum itu, sudah ada tujuh orang murid yang lain yang telah pon berkongsikan pekerjaan ibu bapa masing-masing. Ada yang si bapa bekerja sebagai doktor. Ada yang si ibu bekerja sebagai pensyarah. Ada yang jurutera. Ada yang saintis. Ada yang peguam. Macam-macamlah! Semuanya hebat-hebat belaka!

"Assalamualaikum kawan-kawan. Err.. Err.. Hari ni, saya nak kongsi dengan kawan-kawan... Pekerjaan ibu saya je kot. Bapa saya dah takde. Dia meninggal masa saya darjah 1 lagi."

Pendedahan Naqiyudin itu disambut dengan 'Oooohh' dan 'Aaahhh' oleh rakan-rakannya yang lain, terutamanya yang perempuan. Naqiyudin menjadi semakin tidak keruan. Dia cuba menenangkan dirinya dengan menggentel-gentel jarinya.


Wednesday, October 30, 2013

Wordless Wednesday #31

#sharing is caring...

Wednesday, October 23, 2013

Wordless Wednesday #30

#sharing is caring...


Wednesday, October 16, 2013

Wordless Wednesday #29

#sharing is caring...
Salam Aidiladha untuk semua...

Thursday, October 3, 2013

Give Away Set Kurus/Diet Shaklee :)


klik banner untuk join...
tarikh tutup: 10 Oktober 2013

minyak gamat

tengah hari Sabtu lepas, qusyairi jatuh tertiarap atas jalan tar sehingga "terkoyak" di lutut kanan...after jatuh, mama terus basuh luka & bawa qusyairi ke hospital tangkak...

di hospital, doktor sapu ubat kuning & "gam" di bahagian yang "terkoyak" tu...selama 2 hari qusyairi asyik cakap "mama, kaki ayie sakit" & "mama, ayie tak boleh jalan" sehinggakan hanya mahu mama dukung dia untuk ke mana-mana...

Wednesday, September 18, 2013

Wordless Wednesday #28

#sharing is caring..

Tuesday, September 17, 2013

setahun sudah...

sedar tak sedar, bulan september ini, genap setahun saya memegang jawatan "housewife"...tidak rasa berbangga & tidak juga menyesal...dalam hati tetap bersyukur & redha...ketika rakan-rakan lain bekerja dengan jawatan yang lebih tinggi, saya menjadi "housewife" yang menguruskan rumahtangga...

walaupun sehingga ke hari ini, jika saya pergi ke kedai runcit mahupun kenduri kahwin di dalam kampung, pasti ada "kakak-kakak" atau "makcik-makcik" yang akan bertanya; "eh, dah tak keje ke?" ataupun "kenapa berhenti?sayangnya dah ada keje boleh berhenti"...malah ada juga yang membuat kesimpulan sendiri seperti; "hmm, suami dah bawak trailer, boleh la jadi mem kt umah"...erk, slip gaji suami saya sampai kat dia ke?wink2...apa pun, saya cuma akan jawab; "Alhamdulillah, boleh la cukup makan & pakai kami sekeluarga"...setiap soalan ataupun sebarang ayat yang keluar dari mulut mereka, saya memandang dari sudut positif kerana saya tinggal di kampung yang sememangnya mempunyai masyarakat yang prihatin...walaupun kadang kala saya rasa saya ni macam "retis"...


Wednesday, September 11, 2013

Wordless Wednesday #27

#sharing is caring...
(terima kasih pada yang share di facebook)

Wednesday, September 4, 2013

Wordless Wednesday #26

#sharing is caring...
(terima kasih pada yang share di facebook)

Tuesday, September 3, 2013

jangan sampai kita yang naik angin

bila dengar berita tentang minyak ron 95 & diesel akan naik 20 sen seliter mulai 12 tengah malam tadi, masa tu jugak saya terasa nak ambil kunci kereta & keluar pegi isi minyak, tapi en suami cakap, "tak payah nak keluar pegi isi minyak malam-malam...bukannya isi hari ni, lepas tu minyak tu tak abis-abis sampai bila-bila...dah minyak nak naik, biar je la"...walaupun saya ni housewife, kenderaan untuk saya bergerak ke mana-mana ialah kereta...

en suami isi minyak diesel untuk lori trailer dia, saya pulak isi minyak ron95 untuk kereta kami...nasib baik diesel tu boleh "claim" kat bos en suami..sebelum ni en suami ada cakap susah nak dapat diesel & memang betullah agakan kami, minyak akan naik jugak bila ketika itu dah mula ada sesetengah tempat yang tak ada diesel...

isu minyak naik merupakan isu yang paling "hot" sejak malam tadi hingga ke sekarang ini...bila tengok facebook, macam-macam status tentang minyak yang kita boleh baca...pada saya, tak kisahlah minyak naik ke apa yang naik lepas ni..tapi seboleh-bolehnya janganlah sampai kita yang naik angin tak tentu pasal kat facebook atau sebarang laman sosial lain...cubalah untuk redha kerana hidup kita tetap perlu diteruskan...bukan ke kita kena menghormati pemerintah kita?
(kalau rasa menyampah dengan sistem pemerintahan sekarang, tunggu la lagi 5 tahun)

Monday, September 2, 2013

Kisah Syawal

hampir ke penghujung Syawal...macam mana dengan sambutan Aidilfitri u all?

ini gambar 1 Syawal kami sekeluarga...Alhamdulillah tahun keempat saya beraya sebagai isteri & mama, tahun pertama saya beraya sebagai "housewife"...tahun ini qusyairi sangat happy bila diajak bergambar...


Monday, August 19, 2013

my sister's wedding

salam 12 Syawal...

setelah bertunang hampir setahun 2 bulan, hari Sabtu iaitu kelmarin, adik perempuan saya, Bazilah Binti Salleh telah selamat bernikah bersama pasangannya, Mohd Husni Bin Jamil (mereka telah bertunang pada bulan Mei tahun lepas...boleh rujuk entri ini)...

majlis perkahwinan tersebut telah berlangsung di rumah mak kami di Benut, Pontian, Johor...Alhamdulillah, majlis telah berjalan dengan lancar walaupun masih terasa penat & sengal-sengal badan hingga hari ini...

saya ingin berkongsi gambar-gambar yang sempat saya ambil menggunakan kamera saya sebelum kesibukan melanda...

Wednesday, August 14, 2013

Thursday, August 8, 2013

Salam Aidilfitri 1434H

Salam 1 Syawal...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...