::Join ChurpChurp::

Sunday, November 4, 2012

sifat anak kedua


orang kata anak kedua ni, lain dari yang lain...jadi mari kita tengok apa yang lain tentang sifat anak kedua berbanding adik-beradik yang lain...

1. ANAK MANJA MAK
walau apa pun alasan, dia pasti akan diutamakan oleh mak...hmm, betul ke?

2. ANAK DEGIL
dikatakan lebih degil, keras kepala & tidak mendengar kata...semua dia yang betul..kemahuan dia kuat & kalau buat sesuatu mesti bersungguh-sungguh...tak boleh ditegur...kalau ditegur, mesti tarik muka...degil & tak boleh bertoleransi...

3. TAK PANDAI PUJUK
tak pandai pujuk pasangan dia...

4. BERCINTA
kalau bercinta, sangat setia & sanggup berkorban...

5. HITAM / PUTIH
apa yang dia katakan semua dipegang...kalau dia kata hitam, hitamlah...kalau putih, putihlah...boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan...

6. HATI
walaupun dia nampak keras hati, tapi sebenarnya hati dia lembut juga...

7. BERDIKARI
very independent, tapi mudah bergaul...ke mana pun dia pergi, sekejap je dah dapat kawan...

8. ARAHAN
payah nak terima arahan & lebih suka buat hal sendiri...senang kata, tak boleh kerja dengan orang...

9. PEMAAF & CARING
tak dinafikan pemaaf & caring...very take care of his/her family...

10. PAKAIAN
sentiasa nak pakaian yang up to date & kemas...

kenapa saya tertarik nak berkongsi tentang sifat anak kedua?
kerana suami saya merupakan anak kedua & setelah dinilai, 85% sifat dia sama seperti di atas...so macam mana dengan you all?


7 comments:

mama_saly said...

alamak....sama lah dgn en.hubby sy..pun anak kedua..lebih kurang sama lah,85% ada juga kena mngena di ats tu...@___@

#JemahAwesome said...

Hai,jom join GA awesome ALYAJANE?
http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/11/year-end-giveaway-2012.html

Khairul Bariah Salleh said...

owh, en hubby saly pun anak kedua eh?
hmm, suami saya part paling ketara adalah hitam/putih..huhu, sabar je la..

Khairul Bariah Salleh said...

insyaAllah, sy join..tq..

Nana Hashim said...

sy n cik abg sama2 anak kedua..mmg 90% tu sama laa.. :)

Khairul Bariah Salleh said...

:-)

Razamin Armazi said...

Saya anak no 3.. Tapi arwah Abang yg sulung meninggal ketika umur 17 tahun..so jadilah saya anak no 2.. Sy setuju.. Sbb sifat saya pun sama..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...